fbpx

Hogyan működik az ózonlap cseréje?

 

A készülékben található, úgynevezett ózonlapok segítségével történik az ózon gáz előállítása. Ennek az élettartamára a különböző gyártók különböző értékeket adnak meg. Fontos tudni, hogy a lapok bizonyos üzemóráig biztosítják csak a névleges ózontermelést, ezután már folyamatosan csökken az ózontermelési képességük. Egyes helyeken 15-20 ezer üzemórát is megadnak élettartamra. Lehet, hogy működik is ennyi ideig, de az ózontermelési képesség jellemzően már 5-6000 üzemóra után gyakorlatilag a nullához közelít.

Az általunk használt ózonlapok kiemelkedő minőségűek, névleges ózontermelési képességüket jellemzően 3-4000 üzemóráig képesek biztosítani.

3-4000 üzemóra nem kevés. Egy átlagfelhasználónak, aki néhány naponta 2 órát használja a készüléket ez legalább 4-5 évnyi élettartam. Aki munkára vásárolja a készüléket és napi 8-10 órát használja, annak akár 1-2 éven belül is elérkezhet az ózonlap csere.

Készülékünk hátulján ezért egy üzemóra számlálót is elhelyeztünk, így az ózonlap cseréjének esedékessége senkit nem fog váratlanul érni.

Két féle ózonlap megoldás létezik a piacon. Az egyik a házilag cserélhető megoldás, a másik amikor a gyártó cseréli. A házilag is cserélhető megoldás hatalmas hátránya, hogy itt az ózonlapok érintkezői szabadon vannak. A készülék belsejében pedig óriási az ózonkoncentráció, így ezek az érintkezők nagy eséllyel korrodálódnak (csúnyábban kifejezve szétrohadnak). Ez a kevésbé tartós megoldás.

Mi a tartós megoldást választottuk. Ha esetleg egyszer esedékes lesz Önnek az ózonlap csere, el kell juttatni hozzánk futárral a készüléket, mi pedig 2 munkanapon belül cseréljük az ózonlapokat és küldjük is vissza Önnek. M10 és M15 modellünk esetén ennek a cserének az ára bruttó 9 900 Ft, M20 és M30 modelleknél bruttó 19 900 Ft. Ebben az árban természetesen a visszaküldés ára is benne van.

Fontos tudni, hogy kifejezetten párás és poros környezetben a garantált üzemóra érték kevesebb. A készüléket pedig időközönként szükséges portalanítani, a használati útmutatóban ennek menetét részletesen ismertetjük.

Az ózonlapok csak a készülék bekapcsolt állapotában használódnak el, kikapcsolt állapotban nem csökken az élettartamuk. Így tehát nem kell attól tartani, hogy a  hónapokig nem használt készülékben elhasználódnak az ózonlapok.